Προερχόμενοι από τον χώρο των κατασκευών πιστεύουμε στην αρχιτεκτονική που ενσωματώνει τον άνθρωπο στο φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα το αξιοποιεί προς ωφέλεια του. Ο σύγχρονος αστικός δομημένος ανθρωπογενής χώρος που μας περιβάλει, προσβάλει σε μεγάλο ποσοστό τις περιβαλλοντικές ισορροπίες, τις ισορροπίες των ζωντανών οργανισμών, την ανθρώπινη υγεία, σε διάφορες περιπτώσεις και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του σύγχρονου ανθρώπου.

Στην εποχή μας οι άνθρωποι και οι πληθυσμοί μεταβάλλονται σε αποστασιοποιημένους, αμέτοχους αποδέκτες καταναλωτές του προϊόντος δομημένος χώρος. Το κτίριο αποπροσωποποιήθηκε από τον χρήστη και από τα ειδικά δεδομένα (τόπος, κλίμα, πολιτισμός) ενώ χάθηκε και η αρμονική σχέση μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης σε μεγάλο βαθμό, δηλαδή μεταξύ του δομημένου περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, σίγουρα έχει μεγάλο κόστος, αλλά κυρίως δεν υπάρχει η κατάλληλη κουλτούρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτός είναι όμως ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μία αρχιτεκτονική πραγματική επιστήμη και δημιουργία, εφαρμοσμένη τέχνη και κατασκευή στην υπηρεσία της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης όπου οι λαοί και οι πολιτισμοί μας θα μπορούν να είναι ξανά υπερήφανοι γι’ αυτήν.

Δυστυχώς η ακατανόητη περιβαλλοντολογική καταστροφή που σταδιακά συντελείτε στον πλανήτη, οδηγώντας στην κλιματική αλλαγή έρχεται ως αποτέλεσμα μίας ανεξέλεγκτης προόδου (εκ του αποτελέσματος φαντάζει ως οπισθοδρόμηση) για να θέσει το ερώτημα τι ακριβώς αναζητάει ο άνθρωπος κατά την εξέλιξή του;

Με αυτές τις σκέψεις μεταφερόμαστε και στον χώρο του real estate που για εμάς είναι αυτονόητο το προϊόν κατοικία, επαγγελματικός χώρος και Γη να αποκτούν ιδιαίτερη αξία. Η προσπάθεια να βελτιώσουμε ένα αστικό ακίνητο (ανακαίνιση) ή να το προωθήσουμε με σκοπό την πώληση ή την ενοικίαση οπωσδήποτε θα μας οδηγήσει στην διερεύνηση και αξιοποίηση του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αξίζει να μελετήσουμε την κάθε μας κίνηση πριν την κάνουμε πράξη.

Είναι ένα στοίχημα που θέλουμε να το κερδίζουμε σε κάθε προσφερόμενη υπηρεσία η έργο γιατί απλά αξίζει ως άνθρωποι να ζούμε σε ένα πραγματικά ανθρώπινο και φιλικό φυσικό περιβάλλον που είναι φτιαγμένο και προορισμένο για εμάς και πρέπει να το κατανοήσουμε.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας και για τον χρόνο που αφιερώσατε κατά την περιήγησή σας, δεσμευόμαστε να δώσουμε αξία στις προσδοκίες για την αξιοποίηση, επένδυση, αγορά, πώληση κάθε ακινήτου με το οποίο θα έχουμε την χαρά να ασχοληθούμε κατ’ εντολή σας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία

Σιβρής Γεώργιος

Loading...